Demoskop: M +4% och S,V,MP -6,1%

Nu när valrörelsen drar igång på riktigt börjar väljarna sätta sig in i vilket regeringsalternativ man vill ha. Då tappar S, V och MP hela 6,1 procentenheter från juli till mitten av augusti. Samtidigt går M fram med 4 procentenheter, rapporterar Expressen.
Därmed har pendeln svängt med hela 10 procentenheter i ett nafs.
Sett till regeringsalternativ deklarerade för väljarna före valet, ser opinionsläget ut så här enligt Demoskop:
Alliansen . . . . . . . . . . . . 37,3 procent
Socialdemokraterna . . . . 29,9 procent
Sverigedemokraterna . . . 12,2 procent
Observera att antalet osäkra är fortsatt mycket högt: 13,8 procent vill, en månad före valet, inte svara på vem man tänker rösta.
Om vänsterpartierna kan tappa 6 procentenheter under semestern, kan de naturligtvis tappa lika mycket till när nu alla partier under valrörelsen blir kritiskt granskade, inte bara regeringspartierna. I fyra år har regeringen som makthavare granskats, medan oppositionen bara fått positiv uppmärksamhet för sina till intet förpliktande synpunkter. I valrörelsen måste alla synas eftersom de kan få makten efter valet.
Det finna alla möjligheter att de som dömt ut Alliansen kan vara rökta dagen efter valet.

Rulla till toppen