Londonborgmästaren Boris Johnson i högform

Konservativa regeringspartiet Tory är inne på tredje dagen av sin årliga partikonferens i Manchester. I morgon (kl 12)håller premiärminister David Cameron huvudtalet, men i dag tillhörde konferensen Englands mest karismatiske politiker, Londons borgmästare Boris Johnson. Hans tal är lika oortodoxa som underhållande. Och samtidigt mer innehållsrika än vanliga, grå politikertal.
Många vill se honom som näste partiledare, ett faktum han skämtade om på sitt karakteristiska vis. Johnson berättade att han för inte så länge sedan hade besök av Alain Juppe, borgmästare i staden Bordeaux och samtidigt Frankrikes premiärminister på 1990-talet. Om denna kombination av två uppdrag sa Johnson:
— En mycket bra idé enligt min mening. Publiken skrattar och applåderar. ”Ett skämt. Ett skämt!” la han sedan till.
Johnson instämde i kändiskocken Jamie Olivers uppfattning att brittiska ungdomar är lata. Johnson menar att vi måste få dem att inse det invandrarungdomar vet: lågavlönade jobb är första steget mot en bättre framtid. Se mer i Daily Mail, Young Brits lack drive, claims Johnson.
Se hela talet här:

Det borde finnas fler politiker som Boris.

Rulla till toppen