Jonas Sjöstedt fixade sänkt skatt, av misstag

Riksdagsledamöterna har svårt att trycka på rätt knapp för ja, nej eller avstår. Eller så är man inte på plats i kammaren.
Vi är många som i eftermiddag riktar ett varmt tack till vänsterledaren Jonas Sjöstedt som genom att utebli från voteringen gav segern till regeringens förslag om att sänka den statliga inkomstskatten.
Det är inte varje dag en vänsterledare ser till att sänka inkomstskatten.
Regeringens skattesänkarlinje vann med 154 mot 153 för S, SD, V och MP. Enligt Expressen var det tre ledamöter från oppositionen som uteblev från det som var tänkt att bli ett knytnävslag i magen på regeringen och riksdagens budgetprocess.
Också Mikael Damberg (S) och Carina Hägg (S) är värda ett tack genom att också utebli och därmed säkra regeringens skattesänkningar. Oppositionen har ju även fortsatt majoritet så de kan återkomma, men svenska folket bör ju fundera på om en opposition av detta slag verkligen har regeringsduglighet nog att ta över 2014.
Det är en glädjens dag idag.

Rulla till toppen