EU och MP: Förbjud lakritspipor!

EU fortsätter sin totalitära marsch mot ständigt fler förbud och klåfingriga diktat, ivrigt påhejade av Miljöpartiet. Svenska Dagbladet rapporterar att förslaget till nytt tobaksdirektiv i EU innebär att lakritspipor strängt förbjuds. Godis får inte likna tobaksprodukter. Och Miljöpartiet stöder detta historiskt viktiga politiska beslut:

— Det är inte löjligt att hindra tobaksbolagen att smygmarknadsföra sig i barnens offentliga rum, säger EU-parlamentarikern Carl Schlyter (MP).

EU-parlamentet i allmänhet och Miljöpartisterna i synnerhet anser vi medborgare vara så korkade att vi inte kan se skillnad på godis och tobak. EU måste gripa in!
Att använda politisk makt på detta sätt är inte bara tragikomiskt, det är farligt. Man stödjer en utveckling där politiker som Schlyter anser sig vara allsmäktiga och har rätt att lägga sig i allt som rör samhället. Det är en fascistisk attityd som får breda ut sig.
EU gör sig en björntjänst om man fullföljer det här. Vem vill vara med i en union som ägnar sig åt denna sorts idioti?

Rulla till toppen