Borgerliga städer bygger mer än röda

Det framförs ihärdig kritik mot att det inte byggs tillräckligt med bostäder i borgerligt styrda Stockholm. Men som så ofta är kritiken vinklad. När statliga SCB publicerar statistik över verkligheten visar det sig att de borgerliga bygger betydligt mer än de röda och gröna partierna som styr Göteborg och Malmö. SVT:s regionala nyhetsprogram ABC rapporterar:

— Att bostadsbyggandet inte hänger med vet vi. Men en jämförelse med övriga storstäder visar att Stockholm faktiskt är bäst. 5 nya lägenheter per 1000 invånare har det blivit 2012 jämfört med drygt 3 i Göteborg och drygt 3,5 i Malmö.

På punkt efter punkt där Alliansen utsätts för kritik är det intressant att ta reda på fakta. Inte sällan visar det sig att kritik istället borde riktas mot dem som klagar. Alliansen är inte perfekt, men alternativet är när fakta får tala ofta sämre — även om oppositionen skriker förfärligt högt.

Rulla till toppen