Tredje valsegern för Angela Merkel

Kristdemokraterna går starkt framåt i dagens förbundsdagsval och ökar med över åtta procentenheter. ZDF publicerar vallokalundersökning som visar att Angela Merkel till och med kan få egen majoritet. Detta eftersom både Fridemokraterna och Alternativ för Tyskland ligger strax under spärren på fem procent.
Därmed har Merkel visat att en regering som sköter sitt lands ekonomi kan vinna ett tredje val i rad. Det är ett glädjande besked för svenska Alliansen.
När ett tryggt och stabilt men kanske tråkigt och förutsägbart regeringsalternativ står mot äventyrliga, svajiga eller oklara alternativ har trots allt det förstnämnda vissa poänger.
Medan Socialdemokraterna går fram drygt två procent minskar både Miljöpartiet och Vänsterpartiet med större siffror. De röda och gröna tappar således mark bland väljarna. En dålig nyhet för Stefan Löfven.

Rulla till toppen