Ny historieförfalskning i Svd

Det är frapperande hur medierna i allt högre grad ägnar sig åt historieförfalskning. Häromdagen var det om Stalin (se förra inlägget) och i dag skriver någon som kallas professor i historia i Svenska Dagbladets understreckare att den rasistiske sydstatspolitikern George Wallace var ”republikansk presidentkandidat”.
Vilken amatörmässig lögn!
Min respekt för ”Under strecket” i Svenska Dagbladet faller som en sten. Man deltar nu i kulturvänsterns galenskap att till varje pris utmåla politiska motståndare som rasister, ja, man är så fundamentalistisk i denna strävan att man låter vänsterns egna politiker förvandlas till högerpolitiker.
George Wallace var DEMOKRAT när han var sydstaternas ledande politiker under 1960-talets medborgarrättsstrider. Han var partivän med John F Kennedy. Som president visade Kennedy hänsyn till Wallace genom att inte agera lika kraftfullt som republikanske presidenten Dwight D Eisenhower gjort när han sände federala trupper ur 101st Airborne Division till Little Rock 1957 så att svarta studenter kunde gå till skolan.
Det var DEMOKRATEN Wallace som försökte stoppa svarta studenter att skriva in sig vid universitetet i Alabama och som från trappan skrek: ”segregation now, segregation tomorrow, segregation forever”.
Jag känner mig tvingad att för Svenska Dagbladet och professor Ulf Zander meddela att det var republikanske presidenten Abraham Lincoln som avskaffade slaveriet, något som DEMOKRATERNA motsatte sig.
Det är skrämmande hur ivrig rasiststämplarvänstern är på att hämningslöst förfalska historien och lägga den tillrätta så att den ska passa deras ideologiska dogmer.

Rulla till toppen