Konflikt i P1 ljuger och propagerar

Jag har alltid haft misstanken att radioprogrammet “Konflikt” är mer ideologiskt styrt än vanligt i mainstreammedia. Ikväll avslöjar Uppdrag Granskning hur djupt ohederligt denna redaktion är. Randi Mossige-Norheim säger sig inte ha en agenda men när ljudklippen från radioprogrammet granskas visar det sig hur sakligt felaktiga, vinklade och oprofessionella deras reportage är. Syftet är att bagatellisera hotet från fundamentalistisk islamism. Det ideologiska syftet går före sakligheten.
Att Aftonbladet Kultur är allt annat än sakligt kan inte vara en överraskning för någon vaken människa, men det är intressant att höra dessa “kulturskribenter” få förklara hur duktiga de är, samtidigt som deras ord bevisar vilken djup okunnighet och starka ideologiska glasögon de präglas av.
Dessa mediekampanjer raserar möjligheterna att föra seriösa samhällsdiskussioner, det som är livsnerven i en demokrati.
Se programmet. Det är en god lektion i hur man behöver tolka mediers rapportering i känsliga ämnen.

Rulla till toppen