Vill C ha idédebatt?

Jag har läst C-programgruppens  förslag till idéprogram i helgen. Men jag vet inte om det är någon idé att här i bloggen recensera och kommentera. Den som riktar kritik möts med förakt och personpåhopp av gruppledaren Per Ankersjö, vilket Svenska Dagbladet idag tar upp i huvudledare.
Om de som skriver ett program om öppenhet inte själva, som människor, lever upp till det, hur i hela fridens namn tror man att någon ska ta någonting i programtexterna på allvar?
Allt framstår som förljuget och på låtsas. Ingen menar någonting med det som skrivs. Orden blir bara till för att framställa skribenterna som goda människor. Alltså vanliga politikerfloskler utan varje värde.
Jag ryggar naturligtvis inte för att kommentera idéprogrammet, men den främsta frågan just nu är om C vill ha öppen idédebatt. Ankersjös sätt att bemöta frågor går i helt annan riktning. Han förstör det partiet säger sig vilja uppnå när han använder vänsterns hatfyllda retorik som attackerar person istället för att diskutera idé.

Rulla till toppen