Sverige är försvarslöst utan Natomedlemskap

Idag talade Nato-chefen Anders Fogh Rasmussen vid Folk och Försvars konferens i Sälen. Det är välgörande att han, liksom ÖB, talar klartext om försvars- och säkerhetspolitik. Detta till skillnad från svenska politiker vars lögner nu är pinsamt avslöjade. Aftonbladet rapporterar:

Men trots att svenska försvaret ställer upp under Natoflagg utomlands, kan vi inte räkna med hjälp om vi själva skulle hotas. Anders Fogh Rasmussen hänvisar till kapitel 5 i Natos stadgar att bara medlemsländer är garanterade militärt stöd för att försvara sina territorier.
– Jag talar uppriktigt. Någonstans drar vi en gräns, antingen är man med i Nato eller så väljer man att stå utanför.
Enligt Fogh Ramussen uppfyller Sverige alla krav som krävs för att bli Natomedlem.
– Men det är något ni måste göra upp med er själva. Det finns inget mellanläge.

Detta, att något mellanläge inte finns, måste Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven, Annie Lööf och Göran Hägglund erkänna. Sverige kommer inte att få hjälp från någon om vi blir anfallna. ÖB har nyligen konstaterat att Sverige bara klarar att försvara en del av landet i en vecka, sedan måste hjälp komma. Hjälp som inte finns.
M-S-C-KD måste antingen föreslå flerdubblad försvarsbudget, eller börja förespråka ett svenskt Nato-medlemskap. Mellanläge finns inte. Inse det!
Det är intressant att se att 58 procent av Aftonbladets läsare tycker att Sverige ska gå med i Nato, 42 procent säger nej (nära 20.000 har röstat). Tio procent av dem som säger ja har ändrat uppfattning i frågan efter den senaste tidens debatt om Försvarets brister och Rysslands tydliga upprustning.
Återigen tycks väljarna klokare än politikerna…

Rulla till toppen