Forskare och läkemedelsbolag stora hivhjältar

Imorgon är det internationella aidsdagen. Den största förändringen sedan 1980-talet är bromsmedicinerna som innebär att hivpositiva kan leva ett närmast normalt liv. På något sätt är det som om denna utveckling tas för självklar. Men det är ju tack vare forskare och läkemedelsbolag som förändringen från snabb död till långt liv kunnat ske. De är stora hjältar i detta sammanhang.
Medicinerna visar hur viktig vetenskapen är för vårt moderna samhälle. Vi borde uppmärksamma det mer. Politiken står oftast i fokus i medier och samhällsdebatt, men hur mycket spelar den roll för samhällsutvecklingen egentligen?
Noaks Ark har ett fullspäckat program för imorgon lördag: för Stockholms del seminarium med Hans Rosling i Spårvagnshallarna och konstert i Engelbrektskyrkan med kören One Voice och Carola Häggkvist.

Rulla till toppen