EU:s förakt för medborgarna

I Aftonbladet skriver Lena Mellin om de pågående budgetförhandlingarna i Bryssel:

Berättigade krav på att en sådan förhandling behandlas seriöst och i ordnade former, bemöter EU:s ledning med illa förberedda nattliga förhandlingar och nya budgetutspel strax före midnatt.
Att den svenska delegationen tog med sig gummimadrasser för att slippa sova på golvet under de nattliga seanserna säger en sak. Hela arrangemanget är ovärdigt.
Att ta beslut om så mycket pengar är ingen lek. Då bör man vara vaken, pigg och i stånd att hantera en räknedosa.

Men skälet till denna cirkus är ju att EU inte är någon demokrati där olika regeringsalternativ står emot varandra och där folket avgör inriktning. Istället är det mygel, korruption och förhandlingstaktik som avgör. Väljarna i Europa har ingenting att säga till om.
Det är dock glädjande att Sverige står på sig om att EU-budgeten måste minska. Men det får inte bara vara tomma ord från statsminister Fredrik Rienfeldt. Det är slutresultatet som räknas. Jag hoppas inte att han bara lägger ut dimridåer med tuffa krav för att sedan krypa till korset och gå med på allt vad andra kräver och ge upp allt vad Sverige står för. Så som det brukar vara.

Rulla till toppen