Obama alltmer lik pappa Bush

Senast en sittande amerikansk president förlorade omval var 1992. George HW Bush fick lämna Vita huset. En av hans talskrivare, Andrew Ferguson, skriver i Weekly Standard hur slående lik Barack Obamas kampanj nu är den Bush förde för 20 år sedan, George Herbert Walker Obama.
När presidenten 1992 tappade i opinionen tog han till en ny kampanjsloga: ”Det handlar om förtroende!” Folk skulle välja någon de kände till, inte en ny president. Gissa vad Barack Obamas senaste slogan är, nu när Romney är ikapp? Just det: ”Det handlar om förtroende!”
President Bush 41 ägnade sig åt personangrepp på utmanaren, något Obama också mest sysslat med. När frågor om vad presidentens agenda för en ny mandatperiod var, skrapade Bush ihop en mängd osammanhängande lagförslag och kallade paketet ”Agenda för amerikansk förnyelse”. När Obama fått samma fråga har han skarapat ihop en mängd förslag och kallar paketet ”Den nya ekonomiska patriotismen”. Paket som inte ger något avtryck.
Ferguson skriver:

Alla veteraner från valrörelsen 1992 har lärt sig identifiera tecken på intellektuell utmattning. Vi upplever detta år déjà vu som är nästan läskig. … Båda presidenterna är värdiga personer, men deras kampanjer har hemfallit åt att förödmjuka sig själva på samma sätt av samma skäl. De hade inget annat att säga.

Bästa analysen av Obamas valrörelse hittills.

Rulla till toppen