Muhammed inte heligare än Jesus

Sedan 11 september 2001 har jag sökt muslimska ledare som står upp för pluralism och otvetydigt tar avstånd från terror och våld. Jag har bara funnit en enda: Abdurrahman Wahid, som var ledare för Indonesiens största muslimska rörelse med 30 miljoner medlemmar.
Uttalanden från muslimska ledare, som representerar stora grupper av troende, säger mycket om vad religionen står för.
Men det är naturligtvis glädjande när enskilda personer tar ställning.  En sådan artikel i Svenska Dagbladet har fått stor uppmärksamhet. Läkaren Omid Aghajari skriver om sin personliga utveckling, Är Muhammed heligare än Jesus?
Det är detta kritiken mot islam handlar: den kan inte göra anspråk på särställning. Det är varken rasism eller islamofobi. Det är sunt förnuft.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen