En sista jämn debatt

Nattens TV-debatt mellan president Barack Obama och hans utmanare Mitt Romney handlade om utrikes- och säkerhetspolitik. Den inflytelserike kolumnisten Charles Krauthammer anser att Romney vann när det gäller innehåll:

Romneys höjdpunkt var när han med förödande kraft kritiserade Obama för att åka världen runt på en ursäktsturné. Obamas svar var att fråga reportrarna som åkte med och att de kommer att säga att det inte var så. Ett svagare svar än så går inte att ge. En annan höjdpunkt var Romneys svar när han citerade Obama som sagt ‘vi dikterar till andra nationer’ och sa ‘vi dikterar inte till andra nationer, vi befriar dem’. Obama satt helt svarslös.

Jag håller med. Men när det gäller stil och framträdande har Obama en förmåga att finna exakt den rätta tonen och framstå som lugn och sansad. Romney lät lite tjatig i jämförelse.
Så helhetsintrycket blir: 1-1.
Och därmed är det en seger för Mitt Romney. Han fortsätter att behålla och befästa den medvind han fick efter första debatten. Obama har inte lyckets vända vinden genom att i debatt två och tre uppträda bättre men utan att klart vinna dem och sätta utmanaren på plats. Frågan är om Romneys medvind räcker för att bära honom ända fram till Vita huset.

Rulla till toppen