Ett svagt tal av Obama

Glansen och energin är borta. Partiet hade tänkt låta presidenten tala på en fotbollsstation men flyttade in det i konventsalen eftersom man var rädd för bilder med halvtomma läktare. Obama lockar inte längre. Man var så panikslagen att man skuffade undan vicepresidenten från his traditionella plats i programmet för att låta en föredetting komma tillbaka – Bill Clinton. Visst var detta att hålla framtiden i blickfånget?
Jämfört med det tal för åtta år sedan som gjorde Barack Obama känd, på John Kerrys demokratiska konvent 2004, eller jämfört med Bill Clintons konventtal dagen innan, var nattens tal av president Obama tomt och innehållslöst.
Washington Post-kolumnisten Charles Krauthammer skräder inte orden i sin analys av nattens tal:

Detta är mannen som gav ett av de bästa talen i vår tid 2004, och nu gav han ett av de mest innehållslösa talen jag någonsin hört på den nationell scenen … Det fanns ingenting i det. Detta är en man som tror att offentliga sektorn kan och bör göra en hel del. Det fanns inget här som sa oss hur han ska ta sig an morgondagen.

President Obama ägnade stor energi åt att kritisera motståndaren, medan Mitt Romney talade om vad han vill göra. För mig säger det allt. Den som angriper andra snarare än att tala om vad man själv vill, är en tom tunna som skramlar mest.
Det blir intressant att se om republikanerna med en agenda eller demokrater utan vinner Vita huset i november.
 (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen