Bluff i Twitter och Facebook

En majoritet av Barack Obamas nästan 19 miljoner följare på Twitter är antingen helt inaktiva eller påhittade.
Den öppenhet och demokratiska anda som vi gärna vill förknippa med internet missbrukas nu systematiskt. Det går att köpa Facebook-gillanden, Facebook-vänner och Twitterföljare, alltså den typ av aktivitet som är tänkt att visa på stor uppslutning och stort intresse.
Det avslöjar nättidningen Liv&Rätt i Fuskföljare på Twitter, och man ger exempel på svenska kändisar som har stor mängd bluff-stöd på nätet.
Man bygger vidare på uppgifter som Daily Telegraph publicerat i Millions of fake Twitter accounts boost wannabe celebrities.
Jag tycker det är tragiskt att internet på detta sätt missbrukas. Det undergräver trovärdigheten i detta sätt att kommunicera. Men så småningom kommer det att finnas i allas bakhuvuden, åtminstone när det handlar om opinionspåverkan och kändisskap, att mycket av det man läser förmodligen är fejkat.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen