Så skatteplanerar skattehöjarvänstern

Att vänsteraktivister på barrikaderna alltid är ute efter andras pengar och aldrig avstå själv får vi idag ett nytt bevis på. Johan Lundberg avslöjar i Axess hur Aftonbladets radikala kulturredaktör Åsa Linderborg agerar för att minska skatten på bokinkomster, Grattis till miljonerna, Åsa!
Han skriver:

Linderborg har utnyttjat svensk skatte- och bolagslagstiftning på ett sådant sätt att hon betalar så lite i skatt som möjligt på miljoninkomsterna från sin bästsäljare.
Åsa Linderborg har ett aktiebolag. Ur sitt bolag har hon från början av 2008 till mitten av 2010 tagit ut årslöner på 280-350 000 kronor. Under denna period har intäkterna i aktiebolaget varit drygt 5 miljoner kronor.
Under perioden ifråga har hon istället lagt undan ungefär en miljon i periodiseringsfonder (vilket man gör för att undvika skatt under något eller några år så att man, under något år då man har lägre skatt, kan ta tillbaka pengarna), investerat två miljoner i räntebärande papper samt tagit ut utdelning på aktier för 260 000 kronor. (Aktieutdelningarna istället för lön innebär att Åsa bara har behövt betala ca 30% skatt istället för 55% i marginalskatt + ca 33 % i egenavgifter.

Ja, det är ju inte första gången vänstern avslöjas med dubbelmoral. Pratet om solidaritet genom höjda skatter är just bara prat för att framstå som godheten själv. I verkligheten, när man har chansen att visa sin solidaritet genom höga skatteinbetalningar, ja då avstår man mycket gärna.
Jag tycker dessa hycklare är de mest egotrippade och individualistiska debattörer vi har i detta land. Vi till höger är ärliga om att vi anser att man ska få behålla lönen för mödan av sitt arbete. När vi anklagas för egoism av dem som lever dubbelliv illustreras hur falsk vänstern är.  
Jag gratulerar Linderborg till hennes miljoner och till att hon räddar dem från skattmasen. Tänk om hon kunde göra detsamma till alla dem som på samma sätt är framgångsrika. Då skulle klimatet i Sverige bli ett helt annat. Vi skulle få så många fler att tro på nyttan med att ligga i och arbeta och skapa nya innovationer.
Tänk om vänstern kunde lära som man lever, istället för att inte leva som man lär.
(Andra bloggar om , , , , , , , , , i)

Rulla till toppen