Så blir Kristdemokraterna vassare

För mig som samhällsintresserad är det svårt att förstå personstriden inför helgens extra riksting med Kristdemokraterna i Västerås.
Helsingsborgs Dagblad slår huvudet på spiken i ledaren, Om Kristdemokraternas ledarstrid:

Exakt vad som skulle bli annorlunda med Mats Odell som ledare är oklart, i sakfrågor har han inte avslöjat mycket.

Om något, så tycker jag Göran Hägglund haft mer intressanta värdeburna tal än någon annan partiledare de senaste åren. Mats Odell har inte presenterat någon agenda vad jag sett. Striden har fått koka ner till rent personliga motsättningar mellan olika falanger i partiet.
Det gör, som jag skrivit förr, kristdemokraterna till sina egna värsta fiender.
Istället för personliga kvalifikationer borde kristdemokraterna lyfta upp de olika värderingsperspektiven till ytan och öppet diskutera vilken väg partiet ska ta när det gäller sakpolitik och tonvikt i värdefrågor. Jag känner hyfsat väl till många av de som är kritiska mot partiledningen och som står för en tydligare kristen framtoning. Det vore spännande om de i paneldebatter kunde möta ”snällisterna” som tror att staten kan lösa allt genom mer förbud och förmynderi.
Vilken spännande diskussion det skulle bli! Då skulle Kristdemokraterna kunna bli det mest intressanta partiet att följa.
Så. Lägg personstriderna bakom er och fokusera på värderingsdiskussionen. Lyft upp alla olika aspekter och låt en livlig debatt forma ett mer tydligt kristdemokratiskt parti.

(Andra bloggar om , , , , , i)

Rulla till toppen