Obamas tal på grundskolenivå

Aldrig har en amerikansk president i lika hög grad talat som ett barn i det årliga ”State of the Union”-talet inför kongressen. Det skriver Politico i State of the Union registers at 8th grade reading level.
– Han talar som en 8:e klassare, säger Eric Ostermeier som på University of Minnesota arbetar med Flesch-Kincaids språktest i USA. En analys av de senaste 70 åren visar att Obamas tre tal har den lägsta snittet av någon president i modern tid.  
Visst är det uppseendeväckande att den president som anser sig vara så otroligt smart håller tal som om han vore 13-14 år gammal.
Universitetet förklarar den låga graden av komplexitet i Obamas tal med att han anpassar sig till väljarna.
Men vad säger det i så fall om presidentens syn på väljarnas förmåga och intelligens?
Här ser vi ännu ett exempel på hur vänstern omyndigförklarar människorna och utgår från att de är så dumma att de inte förstår mer än en grundskoleelev. Det är ju grunden för logiken bakom kraven på att politiker ska bestämma allt mer äver människornas liv och ekonomi.
De borgerliga borde tydligare visa att man har en annan människosyn. Vi tror att människor är kapabla att fatta egna beslut om sina egna liv.  Denna makt har vänstern under många årtionden flyttat över till politikerna i staten.
Nu är det tid att återlämna ansvar och makt till medborgarna och utgå från att de är vuxna människor. Något som president Barack Obama uppenbarligen inte gör.

(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen