En bloggares dag i Almedalen

Nej, jag är inte där. Men man kan följa bloggaren Johan Hedin som är på plats, Almedalsvecka i fulltempo:

Den tidiga morgonen idag inleddes med seminarium arrangerat av Fortum och ämnet var ett för mig angeläget: den orimligt långa handläggningstiden för att få miljötillstånd för vinkraft. Svenska Naturskyddsföreningens Svante Axelsson tyckte att “det skulle få ta tid”.
Därefter blev det en debatt om LAS mot bakgrund av att 9 av 10 medlemsföretag i Skogs-, trä- och möbelindustrierna upplever lagen som ett stort problem. Ali Esbati (V) tyckte däremot att företagarna hade för MYCKET makt över sina egna företag.
På eftermiddagen drabbade Maud Olofsson (C) och Peter Eriksson (MP) samman i en debatt hos FORES om liberalt ledarskap. Peter Eriksson var ganska arrogant och otrevlig, Maud var rapp och fick in de mesta och bästa klockorna. Lite synd bara att hon tonade ner det liberala genom att kalla sig socialliberal. Onödigt, tycker jag. Liberal är liberal. Det är dumt att börja kompromissa redan på det principiella planet.

Se där, man behöver inte åka dit för att va me.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen