Låt utrikespolitiken ta plats i valrörelsen

Svenska Dagbladet konstaterar om Lundin Oil och förre styrelseledamoten utrikesminister Carl Bildt, Skamlös skurk eller förtjänstfull fredsmäklare?

De rödgröna … kommer att försöka pressa ut så mycket inrikespolitik som möjligt ur Bildts förflutna i Lundins styrelse. Det får dock inte lägga locket på diskussionen om den framtida vänstersväng som väntar utrikespolitiken om De rödgröna skulle ta över.

Tvärtom! De borgerliga borde välkomna att utrikespolitiken får en central position i höstens valrörelse. Då kan vi för första gången ställa Socialdemokratin och Vänsterpartiet till svars för alla de mördarregimer de hämningslöst hyllat genom åren. Pol Pot, Robert Mugabe, Mao och alla de andra bland världshistoriens värsta massmördare som Socialdemokratin talat väl om — står man för dessa hyllningar idag?
Västvärldens vänsterpartier tillhör dem som i modern tid (1900-talet) skapat störst elände på denna jord genom sitt naiva, dåraktiga ideologiska stöd till psykopater och makthungriga galningar i Afrika, Asien och Latinamerika.
Låt oss gärna ta en debatt om det!

Rulla till toppen