Krugmans drick-dig-nykter-råd

Liberala amerikanska magasinet Reason hånar Paul Krugman för hans budskap om att regeringar borde fortsätta att öka statsutgifterna trots att skulderna växer, Paul Krugman Now Laughingstock On Two Continents:

Det är alltid rätt att ignorerar Paul Krugman, New York Times-kolumnisten och Nobelpristagaren vars drick-dig-nykter-råd som lösning på skuldkrisen är så totalt i konflikt med verkligheten.
Senast föreslog Krugman sin Irish coffee för européer som motsätter sig Obama-administrationens plan att fortsätta spendera hundratals miljarder på finansiella stimulanser. […]
Européerna har förlorat sin aptit för att gräva djupare skuldhål av samma skäl som amerikaner är det: eftersom de inte har något val. Som Margaret Thatcher förutspådde, vi har alla spenderat slut på andra människors pengar. […]
Misslyckandet är uppenbart för alla som jobbar. Det är uppenbart för alla arbetslösa. Det är uppenbart för dagisbarn, för hundar och katter. Bara Paul Krugman envisas med att tro att goda saker kommer att hända, bara vi kastar mer pengar i barbequegrillen.

Ja, ekonomi är i grunden mycket enkelt. Man ska inte låna för att konsumera. Det har politiker sedan 1970-talet försökt bortse ifrån. Tid att ta ansvar är nu. Tur för Sverige att vi har en regering som inte lyssnar på Krugman.
Se förra inlägget om Krugman i bloggen i måndags: Ekonomisk stimulans genom mer makt till medborgarna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , ,
, )

Rulla till toppen