Försvåra inte granskning av SD

När  Sverigedemokraterna höll valupptakt i Landskrona i helgen stördes mötet så mycket att partiledaren inte kunde hålla sitt tal.  Norrköpings Tidningar skriver i ledare, Lika lättviktigt som förväntat:

Det är inte bra att partier hindras från att föra fram sina åsikter. Ett parti som kandiderar till riksdagen måste kunna avhålla torgmöten utan att hindras av motdemonstranter. Detta helt oavsett partiets politiska uppfattning. En polisiär fråga som måste fungera i en demokrati.

Polisen skyller på att SD inte skurvade upp högtalarvolymen. Men det är polisens uppgift att upprätthålla ordningen. Det ska inte behövas gatustrider för att genomföra grundlagsskyddade torgmöten. Än en gång har polisen visat att man inte klarar sitt jobb.
Och den vänstermobb som skränar och tar till handgripligheter är ju riktiga idioter.
För det första visar man att vänstern inte är demokratisk, utan med våld vill hindra det fria åsiktsutbytet som demokrati grundas på. För det andra försvårar man en saklig granskning av Sverigedemokraterna, eftersom fokus hamnar på deras rätt att yttra sig.
När sådan granskning sker kan partiets svagheter analyseras. NT skriver:

Partiet passade dessutom på att presentera sin skuggbudget, Sverigedemokraternas första någonsin. Ett tillfälle att granska partiets totala politik kan tyckas. Dock är budgeten precis så förutsägbar och populistisk som man kunde befara. Partiet föreslår således sänkta skatter för pensionärer samt att behålla de fyra jobbskatteavdragen regeringen genomfört, höjda bidrag i sjukförsäkring och föräldrapenning samt höjt tak i a-kassan.
Detta skall finansieras med i praktiken stoppad invandring och sänkt bistånd till 0,7 procent av bruttonationalinkomsten. Detta skulle innebära en intäkt på 26,5 miljarder kronor i förstärkning för statskassan enligt partiets beräkningar. […] Hela partiets politik kretsar kring invandring och flyktingmottagande. Klargörande, men inte förvånande.

Det är också intressant att partiet både är för Alliansens skattesänkningar och de rödgrönas bidragshöjningar.
Man förespråkar både arbetslinje och bidragslinje, vilket är svårt att få ihop intellektuellt. Och ännu svårare ekonomiskt.
Jag vill se en valrörelse där Sverigedemokraterna tas på allvar och analyseras som andra partier, istället för att häcklas och attackeras med hot och våld. Det är väljarna som ska få besked, så att de kan göra informativa val. Att då sabotera valrörelsen så som extremvänstern tycks inställd på, är ingenting annat än att visa förakt för väljarna.
(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen