Demokraterna i USA backar från skatt på bloggar

I maj föreslog den av demokraten Jon Leibowitz ledda Federal Trade Commission, FTC, som ungefär motsvarar vårt konkurrensverk, att kongressen skulle införa en ny skatt på bloggar och hemsidor som Drudge Report, liksom på bärbara datorer.
Den nya skatten skulle gå till gammelmedia som har svårt att konkurrera med internet.
Kritiken blev massiv mot vänsterns nya förslag på skatter och Washington Times rapporterar från senatsförhör med Jon Leibowitz FTC dodges Drudge Tax questions:

FTC-chefen Jon Leibowitz torpederade punktskatten i ett vittnesmål på onsdagen inför senatens justitieutskott, då han sa ”Jag tycker det är en dålig idé”.
Det är inte förvånande att man nu backar, eftersom förslaget blivit lika lite populärt som allt som kommer från Washington. En opinionsmätning som publicerades på tisdagen visar att tre av fyra är emot en sådan skatt. ”Amerikanska folket har absolut ingen vilja att beskatta nya medier eller elektronik för att hålla mediebranschen under armarna”, säger opinionsanalytikern Scott W. Rasmussen i en intervju.

Jag är lite osäker på om jag verkligen ska rapportera detta. Svenska myndigheter kanske kan inspireras av dåliga amerikanska idéer….
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen