Tyska S hotar att inte stödja eurons räddningsplan

Idag ska tyska riksdagen rösta om lånegarantierna som ska rädda euron, men socialdemokraterna kommer kanske inte att rösta för, rapporterara Deutsche Welle i German opposition may abstain in eurozone vote:

Socialdemokraterna, SPD, har sagt att de kommer att lägga ner sina röster i fredagens omröstning om det 7.000 miljarder kronor stora räddningspaketet, om inte förbundskansler Angela Merkel stödjer deras förslag om en skatt på internationella finansiella transaktioner.
S-ledaren Frank-Walter Steinmeier säger att ett sådant beslut är rimligt i ljuset av vad han kallar regeringens misslyckande med att visa intresse för en gemensam resolution om starkare regleringar av marknaderna.
Merkels koalitionsregering med kristdemokrater och liberaler behöver inte SPDs stöd för att få räddningspaketet genom riksdagen. Men att ha brett politiskt stöd kan minska allmänhetens starka invädningar mot förslaget.

Och framför allt skulle det visa att politikerna nu förstår att det är allvar. Men socialdemokraterna ägnar sig hellre åt politiskt spel än visa nationellt ansvarstagande.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen