SVT censurerar kritik av S-politiker

Kritik mot socialdemokratiska politiker är något som Sveriges Television inte står upp för. När den tongivande socialdemokratiske politikern i Malmö Ilmar Reepalu uttryckt sitt ogillande mot en debattartikel, beslutade SVT genast att plocka bort den.
Det rapporterar Dagens Media i Svt.se tog bort Reepalu-attack och Sydsvenskan i Reepalu anklagad för korruption. Resumé skriver i SVT raderade debattartikel:

Debattartikeln innehöll bland annat kritik mot hur S-politikern Jan Svärd tjänar miljoner på att hyra vidare reklamplatser i Malmö. Där fanns också kritik mot hur den socialdemokratiska byggherren Percy Nilsson fått köpa mark av kommunen till underpris.

I en kommentar säger Timbros chef Maria Rankka, SVT censurerar debattsida efter påtryckning från politiker:

Så mycket för talet om fri television! Dessutom visar händelsen att Reepalu inte drar sig för att tysta sina kritiker. Ett grovt demokratiskt övertramp.

Det här visar hur viktigt det är att Socialdemokraterna inte kommer tillbaka till makten efter bara fyra års frånvaro. Makt korrumperar och det bästa för dem som tar makten för given, är att de inte kommer åt den. Det vore bra också för medieorganisationer att förstå att S inte är lika med staten.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen