Storförlust för Gordon Brown

Just nu pågår rösträkningen i det brittiska parlamentsvalet. Den vallokalundersökning som precis publicerats ger en antydan om vartåt valvindarna blåser.
Och valets stora förlorare är Labours premiärminister Gordon Brown. Enligt vallokalundersökningen rasar partiet från 356 mandat till 255 och tappar alltså 100 platser. Tories ökar dramatiskt, från 198 till 307 mandat. Liberaldemokraterna backar något, från 62 till 59 mandat.
För egen majoritet krävs 326 mandat. David Cameron har i dessa första indikationer inte nått dit, men till Sky News meddelar konservativa partiet att detta är ett resultat som innebär att Cameron kan bilda regering.
Eftersom det handlar om enmansvalkretsar är denna sorts vallokalundersökningar extra osäkra. Så det är nog bäst att vänta på det slutliga valresultatet.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen