Rödgrön kommunistisk utrikespolitik

Här har vi fått ett tydligt exempel på att mot borgerliga regeringen står inte en trygg, stadig, pragmatisk Socialdemokrati, utan ett radikalt, rent av revolutionärt regeringsalternativ som vill flytta Sverige från de seriösa västländernas gemenskap till en annan, den med  Hugo Chávez Venezuela och Castros Kuba.
Med de rödgröna ansluts Sverige till de röda USA-hatarnas grupp.
Det är bara från sådant håll man yttrar det som de rödgröna står för i sin utrikespolitik inför det svenska riksdagsvalet i höst. Sydsvenskan skriver i Vänsterns krav blottar Sahlins strupe:

I går gick de borgerliga till förnyad attack. Detta sedan de lusläst – och hittat en svag punkt – i det utrikespolitiska program som de rödgröna enades om redan i februari.
”En rödgrön regering kommer att kräva att USA avvecklar sina kärn­vapen och militärbaser utanför landets gränser”, står det i rapporten som partitalesmännen Urban Ahlin (S), Hans Linde (V) och Peter Rådberg (MP) utarbetat och som godkänts av partiledarna.
Kravet är minst sagt radikalt. USA har 290 000 man i baser utomlands. Enligt säkerhetspolitiska experter bland annat vid FOI (Försvarets forskningsinstitut) skulle en totalt amerikansk reträtt skapa instabilitet i Mellanöstern och Asien. Dessutom leda till upprustning. Länder som Sydkorea och Japan skulle känna sig tvingade att skaffa egna kärnvapen.

Ja, svenska folket har att bestämma om kommunismen ska vara ledstjärna i Sveriges syn på omvärlden. Eller inte.
Se mer: Avvecklade USA-baser ökar kapprustningen, Rödgröna vill slopa alla USA-baser, Krav på USA-reträtt förvånar borgerliga.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen