Privat sektor har inte tillåtits växa

Svenska Dagbladet refererar från välfärdskonferens vid Engelsbergs bruk, och skriver sedan Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann sagt att de ökade kraven på välfär ska finansieras genom att fler jobbar mer och längre, Välfär kräver nya jobb

På sextio år har det inte tillkommit ett enda nytt jobb i privat sektor, samtidigt som befolkningen ökat konstant. När man insåg det på sjuttiotalet så expanderade man den offentliga sektorn. Tills det inte gick mer. Då expanderade man en tredje sektor – det bidragssystem som idag kallas utanförskapet. Nu har man bestämt att den sektorn också ska sluta växa.
– Vart fan ska alla ta vägen?

Ja, när ska partierna förstå att privat sektor måste växa och att det bara kan ske genom bättre villkor för företagen? Liberaliseringar, avregleringar och sänkta skatter är det enda man inte provat. Är det inte dags nu?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen