Öppning för koalitionsregering i England

Financial Times rapporterar att den liberaldemokratiske ledaren Nick Clegg inte längre ställer några ultimatum för att stödja konservative partiledaren David Cameron som ny premiärminister efter valet på torsdag, Clegg open to talks with Cameron.
Nick Clegg ställer inte längre krav på att valsystemet ska rivas upp och enmansvalkretsarna skrotas. Liberaldemokraterna har ju som tredje parti haft svårt att få mandat. Men nu kan hans parti bli näst störst, och då blir kravet på systemförändring inte lika eftersträvansvärt.
I och för sig är det föga övertygande att förespråka ett valsystem som gynnar det egna partiet. Men trots allt är är detta en positiv nyhet.
Om LibDem släpper krav på nytt valsystem blir det enklare för David Cameron att bli premiärminister om de konservativa inte får egen majoritet.
Labour har suttit vid makten i 13 år och därför är det hög tid för maktskifte. Även om den tillträdande regeringen kommer att få en svår uppgift att rensa upp efter Gordon Browns ansvarslösa politik.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen