Iran har FN:s förtroende att granska kvinnors rättigheter

Många medier har en obehaglig tradition att blunda för nyheter från FN som inte stämmer med den idylliserade bilden av Förenta Nationerna. Men sanningen ska fram. Och senaste nyheten från FN är att Iran valts in i kommissionen som ska bevaka kvinnors rättigheter i världen. Det rapporterar Fox News i U.N. Elects Iran to Commission on Women’s Rights:

Utan fanfarer valde FN Iran till “Commission on the Status of Women” och gav därmed ett fyra år långt mandat i det inflytelserika människorättsorganet till en teokratisk stat i vilken stening av kvinnor är inskriven i lagen.

FN låter alltså en diktatur som förtrycker kvinnor sköta kvinnofrågorna. Och ingen protesterar! Inte Gudrun Schyman, inte Mona Sahlin. Ingen.
Den muslimska världen bedöms utefter en helt annan måttstock än andra. Hade en västerländsk regering förespråkat stening av kvinnor hade den inte fått sköta människorättsfrågor i världssamfundet. Men ett muslimskt land? Helt okej!
Jag avskyr dessa dubbla standarder som gäller mellan väst och den muslimska världen. Jag bedömar alla, oavsett religion eller hudfärg, efter vad de står för. Men det är ju islamofobi. De som bekänner sig till islam, får gärna slå ihjäl och stena kvinnor. Det har socialliberaler och feminister ingenting alls emot.
Vilket förbannat hyckeri! När ska fler se igenom denna dårskap?
Tipstack: Kallberg. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen