Offentlig sektor håller kvinnor tillbaka

Vänsterpartierna kommer med allt fler förslag för att stoppa ”vinst” i välfärdssektorn. Det skulle få allvarliga konsekvenser, konstaterar Per Gudmundson i Svenska Dagbladet i När en stor offentlig sektor går före allt annat offras kvinnorna:

Den stora vinsten med privata välfärdstjänster, bortsett från valfrihet för brukarna, är dock att de befriar kvinnor. ”Sedan valfrihetssystem inom vård och omsorg infördes har många nya små hemtjänstföretag startat i landets kommuner”, skrev Tillväxtverket nyligen i en rapport som beskrev denna revolution. Över hälften av företagen leds av kvinnor. I vilken annan tillväxtbransch ser det ut så?
Vinst i välfärden leder till jämställdhet. Vänsterns ”feminister” är emot.

Ja, så går det när ideologiska skygglappar går före pragmatism som ser till verklighetens villkor.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen