Jämnt mellan blocken

TV4 rapporterar, Bara en procent skiljer blocken:

Den rödgröna oppositionen noterar det svagaste väljarstödet sedan valet 2006 – 47,5 procent. Och skillnaden mellan de två blocken är nu bara en procentenhet. Det visar Novus Opinions och TV4Nyheternas väljarbarometer som presenteras på onsdagen.

Alliansen får 46,5 procent. Därmed bekräftas att det är jämnt mellan blocken, då Demoskop som förra veckan visade att Alliansen hade ett litet övertag. I Novus har de rödgröna ett lika litet övertag.
Åter upprepas det fenomen vi sett tidigare: när det blivit debatt på lika villkor mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt slår det igenom i opinionsmätningarna som blir betydligt jämnare än när debatt inte förekommit.
Det talar för att vi får en intressant valrörelse.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen