Hitchens flirt med Maggie Thatcher 1975

I juni kommer brittisk-amerikanske journalisten, författaren och kritikern Christopher Hitchens ut med sina memoarer – Hitch 22: A Memoir. Lite tidigt tycker jag. Han fyllde 61 år förra månaden. Men han har nog rest och upplevt mer än de flesta.
I Vanity Fair publiceras ett utdrag, där Hitchens bland annat berättar om sitt första möte med Margaret Thatcher, Martin, Maggie and me. På ett cocktailparty i London 1975, när hon just blivit partiledare och han var 26-årig journalist.
De hade en konversation om Rodesia som slutade med att Maggie klappar honom på rumpan med ihoprullade handlingar. Hitchens skriver:

När hon gick vidare, tittade hon över axeln och gav en knappt märkbar vickning på höfterna medan hon med läpparna sa orden “Naughty boy!” […] Redan den kvällen, när jag lämnade partyt, visste jag att jag mött en imponerande person.

Det ska tilläggas att Hitchens i tidskriften New Statesman då nyligen skrivit att den nye Tory-ledaren var “överraskande sexig”. Det var säkert detta omdöme som Margaret Thatcher hade i minnet när hon mötte Hitchens på partyt.
Hitchens menar att efter det mötet förstod han hur hon neutraliserat alla män hon hade att besegra för att bli partiledare och premiärminister. Hon använde alla till buds stående medel.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen