Hawaii röstar mot Obama

President Barack Obama har råkat ut för ett pinsamt bakslag på sin egen hemmaplan. Republikanerna vann i natt ett fyllnadsval till kongressen på Hawaii i ett distrikt som Obama vann med 72 procent 2008, rapporterar Honolulubaserade Star Bulletin, Djou wins special election for Congress:

Republikanen Charles Djou vann nattens fyllnadsval till kongressen på Hawaii, och blev därmed republikanska partiets första kongressledamot på 20 år. Inför jublande anhängare sa han, “Vi har sänt ett budskap till Demokraterna! Vi har sagt dem att vi inte stillatigande kommer att se på medan vårt land överbelastas med för höga skatter, med för stora skulder och för mycket slöseri.”

Många bedömare har talat om “nästa Brown”, alltså ett val där republikanerna vinner i starka demokratiska fästen. Få trodde att det skulle bli på Hawaii. Men så blev det alltså. På Obamas hemmaplan.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , ,)

Rulla till toppen