Baby överlevde abort, lämnades att dö

Daily Telegraph rapporterar, Baby boy survives for nearly two days after abortion:

Ett barn som aborterats i 22:a veckan dog två dagar senare under intensivvård i södra Italien. Modern hade begärt abort sedan fosterdiagnostiken visat att barnet hade handikapp. Men det överlevde aborten som utfördes förra lördagen på Rossano Calabro sjukhus, och lämnades av läkarna att dö.
Barnet upptäktes levande följande dag, 20 timmar efter aborten, av sjukhusprästen Antonio Martello som hade sökt upp kroppen för att be vid dess sida. Han fann att bebisen som var inlindad i ett lakan rörde sig och andades.

Barnet fördes till intensivvårdens neonatalavdelning, men dog dagen därpå. Händelsen har upprört många i Italien och socialdepartementets statssekreterare säger att man kommer att utreda fallet:

— Vi måste komma ihåg att en baby efter födseln är en italiensk medborgare jämlik alla andra och omfattas därför av alla fundamentala mänskliga rättigheter, inklusive rätten till hälsovård.

Att lämna någon att dö på detta sätt är illa. Mycket illa. Fallet visar att aborträtten behöver kortas, så att inte barn som kan överleva utanför modern tages av daga. En återgång till en gräns för abort vid 12:e veckan har den här bloggen tidigare förespråkat. Det finns anledning att göra det igen.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen