Antijobbmaffian vann på MP-kongress

Vad händer om representanter för antijobbmaffian får ministerposter? frågar Malin Lernfelt i Göteborgs-Posten.

Miljöpartiet har gått från gröna vågen till klimatsmart, från underifrånperspektiv till tydliga maktanspråk. Men en del saker är som är som de alltid har varit. Till exempel medlemmarnas vurm för att inte arbeta. Efter att ha lyssnat på debatten i plenum kan man slå fast att den politik som miljöpartiets medlemmar vill föra är arbetslinjens absoluta antites.
– Jag vill ha ett lyckligare och friskare folk, därför tänker jag rösta för en kortare arbetsvecka. Det är klimatsmart (ständigt detta klimatsmart) att jobba mindre, sade Ines Svanergren från Partille.
– Ingen har hittills kunnat lösa frågan om arbetslösheten. Man har provat allt. Utom att dela på jobben. Det är lösningen, sade Christopher Ödmann, riksdagsman från Stockholm.
– Bibehållen arbetstid innebär en överproduktion, sade Leif Engström från Lindome.
Och MP-veteranen Lazlo Gönczi från Ljusdal, påpekade att ”vi hinner inte skaffa några barn om vi inte får kortare arbetstid”.
35-timmarsveckan är självklart inskriven i MP:s valmanifest. [V]ad händer om de rödgröna vinner valet och representanter för antijobbmaffian får ministerposter? Det hoppas jag slippa få reda på.

Instämmer.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , )

Rulla till toppen