Rödgröna splittringen i utrikes- och försvarsfrågor vidgas

Under vintern har det blivit allt tydligare att de rödgröna partierna är djupt splittrade i utrikespolitiken. När man på Folk & Försvars rikskonferens skulle presentera gemensam rapport utelämnades två av de tyngsta och mest aktuella aspekterna: Europasamarbetet och svensk truppnärvaro i Afghanistan.
Nu vidgas splittringen till att också omfatta centrala delar av försvarspolitiken. Det framgår sedan försvarsminister Sten Tolgfors i helgen meddelat att regeringen beställer nya ubåtar som ska tillverkas av Kockums. Svenska Dagbladet rapporterar, Oppositionen oenig om ubåtssatsning:

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet välkomnar regeringens miljardsatsning på nya ubåtar, men Miljöpartiet är starkt kritiska.
— Regeringen vill skapa en exportmarknad och arbetstillfällen, det är helt fel. Försvaret ska vara till för svensk säkerhet, punkt! säger Miljöpartiets Peter Rådberg.

En regering måste ha en sammanhållen syn på utrikes- och försvarspolitiken. Det har inte de rödgröna. Hur ska de då kunna betraktas som regeringsfäiga?
(Andra intressanta bloggar om , ,, , , , , )

Rulla till toppen