Reinfeldt: Ska ni höja skatten med 75 miljarder?

Nu pågår riksdagens utfrågning av statsministern. Mona Sahlin klagade på att regeringen sänkt skatterna och hävdade att klyftorna ökat.
Statsminister Reinfeldt frågade om hon därmed avser att höja inkomstskatterna med 75 miljarder kronor. ”Dina ord hänger inte ihop med dina förslag”, sa Reinfeldt och påpekade att Socialdemokratin i förra årets budgetbehandling godkände de skattesänkningar som regeringen föreslagit.
Frågan är om Socialdemokratin nu, i likhet med Förbifarten (där S svängt från ja till folkomröstning), nu tvingas ändra skattepolitik av hänsyn till V och MP. Kommer de rödgröna att avskaffa jobbskatteavdraget? Det blir den intressanta frågan när oppositionen lägger sina budgetförslag 3 maj.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen