Israel svarar på palestinska missilangrepp

Haaretz/Reuters rapporterar i Israeli planes carry out 7 missile attacks on Gaza:

En talesman för Israels försvarsmakt bekräftade operationen och sa att målet var två vapenfabriker och två ammunitionslager.
Luftangreppet var Israels svar på palestinska missilanfall som avfyrades över gränsen in i Israel på torsdagen.

Israelisk nyhetsbyrå rapporterar, Gaza, Judea and Samaria Terror Up in March:

Gazaterrorister avfyrade 35 missiler och sex granater in i Israel under mars månad, jämfört med fem missiler och fem granater under februari. Därtill genomfördes 30 attacker med skottlossning från Gaza i mars, jämfört med fem i februari.
Samtidigt inträffade 89 terrorattacker i Judéen och Samarien i mars, jämfört med 40 månaden innan. Det rörde sig om tre bombningar, fem beskjutningar, 79 brandbomber, 25 av dem i Jerusalem, och två attacker med stenar eller andra större föremål.

UPI rapporterar, Alleged Gaza arms cache seized in Sinai:

Egyptiska säkerhetsstyrkor har i Sinaiöknen funnit stora vapengömmor som tros vara avsedda för Gaza. Vapengömmorna som upptäcktes i centrala Sinai före gryningen inkluderade 100 missiler avsedda mot flygplan, 40 granatkastare och 40 andra explosiva vapen, meddelar Egyptiska tidningen Al-Yum a-Saba.

Jag vill förmedla dessa rapporter ur det senaste dygnets nyhetsflöde, eftersom svenska medier väljer att bortse från varför Israel reagerar.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen