Hiphopartist: sluta gulla med Unga muslimer

Hos Newsmill skriver hiphopartisten Kadafi Hussein, Sluta fjäska för sekten Unga Muslimer:

Föreningen Unga Muslimer är ett typexempel på hur det gullas med islamism i Sverige. Ungdomsförbunden står på kö för att träffa dem och partier som miljöpartiet arrangerar möten där män och kvinnor inte får sitta tillsammans. Som ung svensk muslim blir jag arg att jag ska företrädas av en homofobisk, antisemitisk sekt.

Det är modigt av musikern Hussein att stå upp för de västerländska värderingarna och avvisa fundamentalismen. När ska en islamsk auktoritet göra detsamma? När?
Det är också typsiskt att det är Newsmill — en debattsite på internet — som tar upp den här diskussionen. Inte dagstidningar eller ”public service”. Etablerade medier spelar hellre med på fundamentalismens villkor än ifrågasätter den.
Så ser debatt- och medielandskapet ut i Sverige idag.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen