Irans tack: hånar Obama

President Barack Obama har under sin tid i Vita huset kastat Bushs tal om frihet och demokrati i papperskorgen för att istället fjäska med hårdföra regimer runt om i världen. Nu senast med att reducera kärnvapenarsenalerna för att få till stånd nedrustning. Han har knappast varit framgångsrik.
Irans president Ahmadinejad hånar öppet Obama och kallade honom amatör.
CBS News/AP rapporterar, Iran ridicules Obama’s “cowboy” nuclear strategy:

Irans hårdföre president förlöjligade på onsdagen president Obamas nya kärnvapenstrategi. [Ahmadinejad] utmålade honom som en ineffektiv ledare […] i ett tal inför tusentals åhörare i nordvästra Iran.
“Mr. Obama, du är en nykomling. Vänta tills du är torr bakom öronen och fått lite erfarenhet. Var försiktig med att bara läsa upp papper du får dig tilldelade”, sa Ahmadinejad i talet som sändes direkt i Irans stats-TV.

ABC News/Reuters rapporterar, Iran’s president attacks Obama on nuclear “threat”:

Irans president gick till personlig attack på president Barack Obama på onsdagen och kallade honom “en oerfaren amatör” som varit för snabb att hota Amerikas fiender med kärnvapen.

Dessa auktoritära regimer är varken rädda för eller känner respekt för Obama. Motsatsen gällde för George W Bush.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , ,)

Rulla till toppen