Hur stor blir skattechocken vid rödgrön seger?

En fråga har inte hamnat på dagordningen ännu. Den kanske viktigaste av alla. Hur stora blir skattehöjningarna om de rödgröna vinner regeringsmakten i september? Vi hör inte mycket om det. Men med alla de löften som S-V-MP utlovar krävs enorma skattehöjningar på i stort sett allt.
Naturligtivs försöker man dölja hur stora hål man kommer att skapa i hushållens plånböcker, framför allt genom tal om att man ”främst” ska höja skatter för de ”rika”. Men alla som arbetar kommer att drabbas. Vi medborgare kan räkna med att tappa i disponibel inkomst. Rödgröna menar att staten har bättre användning för våra löner än vi själva.
Och hur många kommer att förlora jobbet som en följd av alla nya regleringar och förbud som de rödgröna utlovar?
Norrköpings Tidningar skriver i ledare, Hur mycket ska skatten höjas?

Försöken med att mörka den skattechock som planeras lär inte hålla länge till. Någon gång, någonstans kommer vänsterkartellen att synas […] Socialdemokraterna har passat på frågan om hur stora och vilka som främst kommer att drabbas av skattehöjningar länge nu – alldeles för länge. Klockan tickar. I dag är det lite mer än fem månader kvar till valdagen.

Ja, det är tid att blottlägga vilket alternativet till Alliansen faktiskt är.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen