Enpartistaden Malmö

Nu ska kommunernas politiska maktmissbruk granskas och analyseras. Fredrik Segerfeldt leder projektet Enpartistaden på uppdrag av Timbro.
En första rapport har publicerats, om konsekvenserna av Socialdemokraternas långa maktinnehav i landets tredje största stad, Enpartistaden 1 – Malmö:

Det långa socialdemokratiska maktinnehavet i Malmö stad har haft en negativ inverkan på demokratin. Gränsen mellan staden och Rörelsen suddas ut, det förekommer maktkoncentration och mobbning, relationen mellan Ilmar Reepalu och stadens näringslivstoppar är allt för intim och oppositionen är allt för anpasslig och medgörlig.

Det här är en viktig aspekt att granska. Vid sidan av rent kriminell korruption och bedrägerier finns ett annat, mer subtilt maktmissbruk som kostar medborgarna stora pengar. Det är viktigt att den politiska makten granskas så att vi upptäcker när gränser överskrids. Också i förebyggande syfte är detta viktigt. Granskning kan innebära att politiker tänker efter före.
Kör hårt, Segerfeldt!
P.S.
Missa inte lunchseminarium torsdag 6 maj i ämnet “enpartistaden”, med bl a Ursula Berge och Malin Siwe.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , )

Rulla till toppen