Cameron spurtar mot valframgång, men blir den tillräcklig?

Englands största tidning The Sun förklarar konservative David Cameron som den oomtvistade segraren efter den tredje och sista TV-sända debatten igår kväll, Cameron left his election rivals out on a limb:

Tory-ledaren stod stabilt i den direktsända debatten bara en vecka före britterna går till vallokalen. Cameron träder fram som den självskrivne segraren i opinionsmätning som YouGov utfört: 41 procent anser att Cameron vann ordkriget. Liberaldemokraten Nick Clegg fick stöd av 32 procent, medan premiärminister Gordon Brown kommer trea med 25 procent.

Andra mätningar gav inte ett lika tydligt utfall, även om Cameron vann i alla. Sky News väger samman alla mätningar, Polls Suggest Cameron Wins Final Debate:

Sky News sammanvägda mätningar visar att 38 procent anser att Tory-ledaren vann, LibDem-ledaren får 32 procent och premiärministern 26 procent.

Jag håller med om att Cameron vann debatten, som hade ekonomi som huvudtema. Han kritiserade inte bara regeringen, utan förklarade hur en ny regering tänker stimulera företagande och begränsa statsmakten. När Gordon Brown anklagade Cameron för att nedskärningar i staten i lågkonjunktur stryper konsumtionen och förvärrar situationen svarade Cameron att han tänker stimulera ekonomin, men låta medborgarna göra det, inte staten.
Här ser vi samma ideologiska motsättning som i Sverige. Mona Sahlin & Co vill höja skatt efter skatt som krymper svenska medborgares hushållsekonomi, för att istället låta staten avgöra vad pengarna ska satsas på. Och vi vet vad det är: kasta skattemiljarder efter Saab och andra företag i “krispaket”.
Gordon Brown har fört denna socialistiska krispolitik. Och resultatet är att Storbritannien är mycket sämre ute än Sverige.
Nu gäller det för Tory att visa att man har idéerna, kompetensen och viljan att regera inför valdagen 6 maj. Hittills har man i opinionsmätningarna inte fått tillräckligt stöd för att vinna de 326 mandat i parlamentet som krävs för egen majoritet. Men många väljare är osäkra och sista veckan blir avgörande.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen