Vänstern tål inte att RUT ger makt åt medborgarna

Igår meddelade Mona Sahlin att S, V och MP är överens om att avdragsrätten för hushållsnära tjänter kommer att försvinna om de rödgröna vinner höstens val. Flera ledarsidor tar upp beskedet.
Svenska Dagbladet skriver i Varför så viktigt att göra rut-anställda arbetslösa?

Utan någon sorts Rut-­modell kommer skattesystemet ofelbart att hindra tjänsteföretag att vända sig till hushållen. Det vore renhårigare av De rödgröna att säga att man inte tål hushållsnära tjänster än att hålla på och hyckla om att man är emot subventioner.

Dagens Nyheter i Rut har slagit rot:

I medierna har vi mött kvinnor, ofta invandrade, som sökt hundratals jobb och som till sist hittat sin egen försörjning inom hushållsbranschen och som nu är oroliga för sina jobb. […] Det är en stor risk de rödgröna tar. Systemet med hushållsnära tjänster har satt sig.

Men Aftonbladet gillar beskedet, Orättvist avdrag blir bra valfråga:

Staten kan inte subventionera städning av villor i Danderyd och Lidingö.

Här har vi så åter Orwellskt språkbruk av vänstern. ”Subventionera” är mantrat. Men den som använder sin hjärna ser snabbt hur vilseledande detta språkbruk är. Vem är det som arbetat ihop de inkomster som sedan staten beskattar? Den skattskyldige! Att denne får behålla mer av sin lön, alltså får lägre skatt, tar inte pengar från någon annan. Man får behålla mer av sin egen lön.
Men för vänstern är alla medborgares inkomster egentligen statens. Vi får — på nåder — behålla lite grand av det vi arbetat ihoip. För det ska vi vara tacksamma gentemot vänstern, att den inte vill ta ALLT. Så som man gjorde i Sovjet.
Aftonbladet har rätt att det här blir en bra valfråga. En som demonstrerar skillnader i synen på medborgarnas egen makt mot statens maktbegär.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen