SVT Kulturnyheterna angriper yttrandefriheten

En läsare uppmärksammar mig om att SVT Kulturnyheterna också ifrågasätter Lars Vilks rätt att driva med islam. I ett inslag (6 min in i bandet) säger redaktionen:

När Anna Odell, som en del i ett konstprojekt, spelade psykiskt sjuk för ett år sedan, var en av dom första reaktionerna att hon slösade med våra pengar […] När Lars Vilks ritade sin Muhammedteckning var det för att provocera konstvärlden och för att reaktionerna skulle bli en del av konstverket.
Efter det har Vilks vid flera tillfällen begärt skydd från polisen. Men hittills har han inte kritiserats för att slösa med skattepengar. […] Skånepolisen kan i dag inte säja någon exakt siffra för vad skyddet för Vilks kostar. Det mesta har gjorts av ordinarie personal och på ordinarie arbetstid, uppger polisen.

Skillnaden är att Anna Odell har dömts i domstol för lagbrott. Lars Vilks har använt den svenska grundlagarnas rättighet att skapa en satirteckning.
SVT ställer sig på en kriminell persons sida, och tar avstånd från att en konstnär ska få polisskydd när han utsätts för dödshot.
Hur lågt ska kulturvänstern sjunka? Hur långt ska de lyckas föra vårt samhälle mot kaos och anarki? Och när ska SVT:s program fyllas av något annat än vänsterpropaganda?
Det är uppenbart att laglöshet är deras mål och ambition.
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen