Sahlin på Pilutta dig-nivå

Den mest träffsäkra recensionen av debatten mellan statsministern och oppositionsledaren i TV4 som jag läst, står Svenska Dagbladet för i ledaren ”Jag tänker höja din skatt Fredrik Reinfeldt”:

Fredrik Reinfeldts fråga om hur mycket Sahlin tänker höja skatten för kvinnor som arbetar är varken irrelevant eller ointressant. Och när Sahlins svar blott blir att hon tänker höja skatten för ”dig Fredrik Reinfeldt”, så låter det lite som en statsministerkandidat på Pilutta dig-nivå.

Mona Sahlin hyllades i många år för hennes enkla och raka språk. Det sades att väljarna förstod vad hon sa. Men det börjar bli allt mer uppenbart att hon inte säger något alls. Det finns ingen substans i hennes repliker. Det är bara barnsliga och personliga påhopp på motståndarna.
Inte bara språket är enkelt, också tanken är banal.
(Andra intressanta bloggar om , ,
, , , , , , , )

Rulla till toppen