Rödgröna sparkar på lågavlönade

Reaktionerna fortsätter att strömma in om Socialdemokraternas, Miljöpartiets och Vänsterpartiets glasklara besked om att avdragsrätten för hushållsnära tjänster ska bort, bort, bort.
Det är som att många inte vill tro att socialister bedriver socialistisk politik. Jag häpnar varje gång. Varför skulle inte socialister tro på socialistisk, centralistisk och maktfullkomlig politik? Det är ju allt vad deras gärning handlar om. Staten vet bäst! Människorna ska tiga och lyda. Allt annat är ”osolidariskt”.
Jag vet inte varifrån villfarelsen om att socialister inte skulle vilja socialism kommer ifrån. Men det är bra att den nu får sig en rejäl knäck.
Östgöta Correspondenten skriver i ledaren, RUT, ROT och de röda:

11000 personer jobbar i den hushållsnära tjänstesektorn, en bransch som sett en tillväxt på 50 % det senaste halvåret, lågkonjunkturen till trots, och som väntas fortsätta växa i samma takt under det kommande året. Enligt en ny rapport från Almega skulle 5600 av dessa 11 000 bli arbetslösa om RUT-avdraget avskaffades.
Det är betydligt fler än de 3500 arbetare på SAAB vars arbeten oppositionen ömmade så för i höstas. Extra anmärkningsvärd är oppositionens hållning när man betänker att tre av fyra som arbetar med hushållsnära tjänster gick från arbetslöshet till sitt nuvarande jobb.

Nerikes Allehanda skriver i De rödgröna sparkar på lågavlönade:

Nu vet vi. Om de rödgröna vinner valet kommer några tusen lågavlönade, oftast kvinnor, att få sparken. Sannolikheten är stor att de går ut i arbetslöshet. I stället för egen försörjning ska de försörjas av a-kassan eller möjligen genom socialbidrag. I stället för att utföra ett arbete ska de gå till a-kassan eller en myndighetsperson och be om stöd för att klara vardagens försörjning.

Ja, här ser vi skillnaden mellan regeringsalternativen. De rödgröna står för bidragslinjen. Alliansen för arbetslinjen.
Kan det bli tydligare…?
(Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen